Atar B2B magazin - Klub pravih domaćina
Konkurs za unapređenje znanja i inovativne projekte u poljoprivredi

Konkurs za unapređenje znanja i inovativne projekte u poljoprivredi

/ Konkursi / Monday, 30 October 2017 06:53

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je KONKURS za raspodelu podsticaja za unapređenje sistema kreiranja i prenosa znanja kroz razvoj tehničko-tehnoloških, primenjenih, razvojnih i inovativnih projekata u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2017. godini.

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju ovog Konkursa predviđena su u iznosu od 43.500.000,00 dinara, pri čemu se ista raspodeljuju ravnomerno za svaku pojedinačnu temu u jednakim iznosima. Podnosilac prijave, u skladu sa članom 9. stav 2. Pravilnika, može da ostvari pravo na korišćenje podsticaja za podršku projektima u maksimalnom iznosu od 8.000.000,00 dinara po korisniku podsticaja. Podsticaji se isplaćuju jednokratno po potpisivanju ugovora sa Upravom za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Pružaće se podrška projektima unapređenja na teme: 1) Utvrđivanje iznosa izgubljenog prihoda i dodatnih troškova u proizvodnji voća i povrća u periodu konverzije i u sertifikovanoj organskoj proizvodnji; 2) Unapređenje konkurentnosti domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na tržištu analizom navika potrošača i ispitivanjem kvaliteta i bezbednosti; 3) Unapređenje transvera znanja radi dobijanja bezbednih i konkurentnih poljoprivrednih proizvoda; 4) Unapređenje tehnologije gajenja, konkurentnosti i ekonomičnosti proizvodnje jagodastih vrsta voćaka primenom dobre poljoprivredne prakse; 5) Ekološki prihvatljiva proizvodnja povrća u zaštićenom prostoru; 6) Regionalna analiza i unapređenje ekonomičnosti na farmama za proizvodnju svinja. Podnosilac može podneti jednu ili više prijava na Konkurs, posebno za svaku od tema, a pravo na podnošenje prijave na ovaj Konkurs ima ustanova upisana u Registar naučnoistraživačkih organizacija, u skladu sa zakonom koji uređuje naučnoistraživačku delatnost i Pravilnikom.

Sve o konkursu možete videti ovde.

Please publish modules in offcanvas position.